« takaisin
10.11.2017

Kontiolahti ja Liperi neuvottelevat uuden yhteistyösopimuksen JOSEK Oy:n kanssa

Kontiolahden ja Liperin kunnat haluavat neuvotella uuden yhteistyösopimuksen Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy:n kanssa. Kunnat ovat esittämässä, että nykyinen yhteistyösopimus JOSEK Oy:n kanssa päättyy vuoden 2018 loppuun. Kuntien pyrkimyksenä on neuvotella uusi sopimus ensi vuoden aikana, jotta yhteistyötä päästään jatkamaan heti vuoden 2019 alusta.

Kuntien rooli elinvoiman edistäjinä korostuu jatkuvasti, joten nykyistä toimintamallia halutaan muovata sen mukaan. Kunnissa on vahva halu palvella yrityksiä uudella tavalla, joten resursseja on kohdennettava tulevaisuudessa mahdollisimman tehokkaasti. Tarkoituksena on saada aikaan toimintamalli, joka tuottaa kasvua, kehitystä ja työpaikkoja alueelle. Kontiolahden ja Liperin tavoitteena on lähteä rakentamaan toimintamallia välittömästi yhteistyössä Josekin ja sen omistajakuntien kanssa.

Sopimusneuvotteluissa on tarkoitus sopia Liperin, Kontiolahden ja JOSEK Oy:n vastuunjaot uudestaan. Neuvotteluissa määriteltäisiin yhteistyömuodot, joiden pohjalta rakennetaan täysin uusi rahoitusmalli. Lisäksi sovitaan muun muassa palvelusisällöistä ja raportoinnin muodoista sekä omistajakuntien roolista ja vastuusta toiminnan seurannassa ja kehittämisessä.

Asia on käsittelyssä molempien kuntien kunnanhallituksissa 27. marraskuuta, ja asiasta päätetään kunnanvaltuustoissa Kontiolahdella 11.12. ja Liperissä 18.12.

 

Lisätietoja:

Jere Penttilä                                                                                      
kunnanjohtaja
Kontiolahden kunta
050 432 7600
jere.penttila@kontiolahti.fi

Hannele Mikkanen                                                         
kunnanjohtaja 
Liperin kunta
0400 139 989
hannele.mikkanen@liperi.fi       

Pekka Nuutinen
toimitusjohtaja
JOSEK Oy
0400 679 554
pekka.nuutinen@josek.fi

Mika Kuusela                                                                    
Kontiolahden kh:n puheenjohtaja,
Kontiolahden Yrityspalvelu Oy:n
hallituksen puheenjohtaja
050 590 2457

Jorma Pitkänen
Liperin kh:n varapuheenjohtaja
Lipertek Oy:n puheenjohtaja
0400 745 829


Tiedote 10.11.2017 (234 kb)

Julkaisija: Mari Naumanen

« Takaisin