« takaisin
10.11.2017

Juuan kunta erkaantumassa JOSEK-yhteistyöstä

Juuan kunta on valmistelemassa irtautumista Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy:n omistajuudesta. Juuka halusi liittyä JOSEKin osakkaaksi vuonna 2009 ja toiminta Juuassa alkoi vuoden 2010 alusta. Juuka ei kuulu yksiselitteisesti samaan työssäkäyntialueeseen seudun kuuden muun kunnan kanssa, ja tästä johtuen myös keskuskaupunki Joensuun vetovoima säteilee Juukaan seudun muita kuntia vähäisemmin. Uuden valtuuston aloitettua kuntastrategian laatimisen Juuassa on voimistunut näkemys irtaantua Joensuun Seudun Kehittämisyhtiöstä ja resursoida yritysten kehittämispalvelut osaksi kunnan omaa organisaatiota. Uudelleenjärjestelyt tulevat tapahtumaan hyvässä hengessä ja yhteistyössä.

Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy on seudun seitsemän kunnan yhteinen elinkeinoyhtiö. Yhtiö on perustettu vuonna 2001 ja kuntien omistusosuus on asukasluvun mukaisessa suhteessa. Osakassopimuksessa seudun kunnat ovat määritelleet JOSEKin tehtäviksi ”Yhtiö palvelee korkeatasoisesti yrityksiä, kehittää seudun vetovoimaisuutta ja kilpailukykyä, markkinoi seudun osaamista ja vahvuuksia, koordinoi seudun yrityksiä palvelevien organisaatioiden yhteistyötä, käynnistää ja toteuttaa kehityshankkeita, lisää seudulla toimivien yrityksien toimintaedellytyksiä ja keskinäistä yhteistyötä sekä hankkii ja synnyttää seudulle uusia yrityksiä. Yhtiö toimii seudullisten yrityspalvelujen vastuuorganisaationa Joensuun seudulla. Yhtiö voi hallinnoida aluekehittämiseen liittyviä kehittämisohjelmia.”

JOSEKin toiminta on ollut tuloksellista ja erityisesti yritykset ovat olleet toimintaan tyytyväisiä. Suomen Yrittäjien elinkeinopolitiikan mittaristokyselyssä syksyllä 2016 JOSEK arvioitiin yrittäjien mielestä Suomen parhaaksi kehittämisyhtiöksi.

Lisätietoja: 
Pekka Nuutinen
toimitusjohtaja
JOSEK Oy
0400 679 554 


Julkaisija: Mari Naumanen

« Takaisin