« takaisin
20.11.2018

Joensuu–Petrozavodsk – Highway for Growth

Karelia ENI CBC -ohjelman rahoittama rajan ylittävä yhteistyöprojekti ’Joensuu–Petrozavodsk – Highway for Growth’ alkoi 1.11.2018. Hanketta hallinnoi JOSEK Oy ja partnereina toimivat Karelia-ammattikorkeakoulu, Petroskoin kaupunginhallinto, Karjalan tasavallan kauppa- ja teollisuuskamari sekä Venäjän virkamiesakatemia. Projektin tarkoituksena on kehittää rajan ylittävää kauppaa, investointien houkuttelua ja opiskelijayhteistyötä. Näihin suuntauksiin kehitetään uusia rajan ylittäviä toimintatapoja, joissa painotetaan molempien osapuolten luottamusta auttaa toista.

Esimerkiksi Joensuun seudun yrityksien vientiä edistävät projektin venäläiset partnerit, jotka tuntevat paikalliset markkinat. Vastavuoroisesti projektin suomalaiset partnerit auttavat venäläisiä yrityksiä EU:n markkinoille. Projektipäällikkö Stepan Tirkkonen uskoo, että toimintamallit ja luottamus voivat kehittyä niin, että tulevaisuudessa yhteistyö voi vakiintua ja tuoda suomalaisia ja venäläisiä enemmän yhteen.

’Joensuu–Petrozavodsk – Highway for Growth’ -projektissa Petroskoin ja Joensuun seudun välinen yhteistyö ei rajoitu eikä painotu tiettyyn toimialaan. Jokainen yritys, joka on kiinnostunut aloittamaan vienti- tai tuontitoimintoja, voi ottaa yhteyttä Josekiin ja osallistua projektiin. Tarjolla on maksutonta apua rajan ylittävän kaupan ensiaskeliin.

Lisätietoja:
Stepan Tirkkonen
puh. 0400 195 198
stepan.tirkkonen(a)josek.fi


Julkaisija: Mari Naumanen

« Takaisin