« takaisin
19.01.2017

Pohjois-Karjala paras kotimaan matkailukohde

Matkailutoimittajien Kilta on valinnut Pohjois-Karjalan parhaaksi kotimaan matkailukohteeksi.

Pohjois-Karjalassa tehty työ on tuottanut tulosta ja erityisesti Matkailutoimittajien Kilta on iloinen siitä, että Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto yhdessä Pohjois-Karjalan Osuuskaupan kanssa ovat jo yli kymmenen vuoden ajan tuoneet matkailutoimittajia maakuntaan tutustumaan maakunnan matkailukohteisiin. Karelia Expert Matkailupalvelu Oy on Pohjois-Karjalan matkailun alueorganisaatio. Se vastaa alueen yhteisestä matkailumarkkinoinnista, tuotekehityksestä, matkailupalvelujen myynnistä sekä matkailuneuvonnasta. Matkailijoita palvellaan alueen yhteisen VisitKarelia-nimen alla.  Koli ja Bomba ovat maakunnan ykköskohteet unohtamatta monia pienempiä matkailuyrityksiä. Joensuussa turisteja vetää eniten Joensuun Taitokortteli.

Kolin huipulta avautuva näky on Suomen ikoninen kansallismaisema. Pohjois-Karjalan suosio alkoi, kun kultakauden taiteen mestarit ja kirjailijat tekivät alueen tunnetuksi.  Kolilla avattiin matkailumaja ja maamme ensimmäinen luontopolku jo 1800-luvun lopulla. Koli ja Pohjois-Karjala eivät ole jääneet paistattelemaan menneisyyden maineessaan. Maakunnan matkailusta vastaavat toimijat yhdessä paikallisten yrittäjien kanssa ovat kehittäneet ponnekkaasti ja innovatiivisesti matkailupalveluita, jotka sopivat Pohjois-Karjalan pirtaan.

Pohjois-Karjalan matkailualan toimijat ovat ymmärtäneet, että luonto, hiljaisuus, paikallinen karjalainen kulttuuri ovat alueensa valtteja, joilla kannattaa houkutella matkailijoita sekä kotimaasta että ulkomailta. Hälyisessä maailmassa entistä useampi arvostaa näitä asioita ja suunta tulee varmasti vahvistumaan.

Pohjoiskarjalaiset tekevät sisukkaasti jalkatyötä tehdäkseen Euroopan laidalla olevaa maakuntaansa tunnetuksi myös maamme rajojen ulkopuolella. Kuten Saksassa tuhansia karjalanpiirakoita messuilla paistanut nuori matkailuyrittäjä sanoi: ”Myö männään piirakka eellä Eurooppaan”.

Pohjois-Karjala ansaitsee tulla palkituksi juuri Suomen 100-vuotisjuhlavuonna.

 

Lisätietoja:
Anne Mujunen, JOSEK Oy, puh. 0500 285 906
Rauno Jussila, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto puh. 040 733 8478
Jaakko Löppönen, puh. 0400 175 569.


« Takaisin