« takaisin
01.03.2017

Joensuun seudun teollisten työpaikkojen määrä kasvoi neljän vuoden tauon jälkeen

Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy:n tekemän tutkimuksen perusteella teollisuustyöpaikkoja oli Joensuun seudulla vuoden 2016 lopussa yhteensä 8736 kappaletta. Työpaikkoja on hieman yli 200 kappaletta enemmän kuin edellisenä vuotena. Viimeksi teollisten työpaikkojen määrä kasvoi vuonna 2011. Kysely tehtiin soittamalla ja sähköisenä kyselynä yrityksiin tammikuun-helmikuun 2017 aikana. 

Kasvua ja vähennystä on tapahtunut kaikilla toimialoilla, mutta erityistä kasvua on tapahtunut vientiteollisuuden ja vientiteollisuutta palvelevien pk-yritysten keskuudessa. Seudullisesti eniten työpaikkoja on lisääntynyt Joensuun kaupungista. Positiivinen työpaikkakehitys on ollut Kontiolahdessa, Liperissä ja Polvijärvellä. Liperiin ja Polvijärvelle on tullut eniten uusia teollisia työpaikkoja Joensuun seudulla (yhteensä +45). Negatiivinen työpaikkakehitys jatkui neljä vuotta, mutta vuosittainen lasku hidastui jo vuosi sitten.

Joensuun seudun seitsemän kunnan alueella perustettiin vuonna 2016 uusia yrityksiä 495 kappaletta. Yritysten nettomäärän lisäys oli 196 kappaletta. Vuoden 2016 aikana JOSEK Oy:llä on kaikkiaan ollut 1520 asiakasta ja heidän kanssaan 4294 tapaamista, yhteydenottoa ja taustaselvitystä. Neljä eniten käytettyä palvelua olivat yleisneuvonta, omistajanvaihdosneuvonta, kehittämisneuvonta ja julkisiin hankintoihin liittyvä neuvonta.

Vuonna 2016 JOSEK Oy saavutti jälleen kerran vuosittaisille tyytyväisyyskyselyille asetetut tavoitteensa.

Asiakastyytyväisyys asteikolla 1-4 oli 3,26, ja sidosryhmätyytyväisyys asteikolla 1-4 oli 3,42. JOSEKin Net Promoter Score -suositteluindeksi oli 54, jota voidaan pitää erinomaisena. Taloustutkimuksen yrittäjämyönteisyyttä selvittävässä tutkimuksessa Joensuu sijoittui yli 50.000 asukkaan kaupunkien joukossa jälleen neljänneksi.

Lisätietoja: Pekka Nuutinen. toimitusjohtaja, Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy,  puh. 0400 679 554, pekka.nuutinen(at)josek.fi


Julkaisija: Anu Hirvonen

« Takaisin