« takaisin
20.06.2017

Markku Pölösen Oma maa -elokuvan avustajien koekuvaukset Joensuussa 5.7.2017

Ohjaaja Markku Pölönen aloittaa uuden täyspitkän elokuvansa Oma maa kuvaukset 7. elokuuta. Oma maa -elokuvaa kuvataan paitsi Pohjois-Karjalassa Rääkkylässä, Kontiolahdella ja Joensuussa myös Helsingissä. Ensimmäinen kuvausjakso päättyy 15. syyskuuta, ja kuvaukset jatkuvat talvella Pohjois-Karjalassa. 

Oma maa -elokuvan pääosissa ovat Hymyilevä mies -elokuvasta tunnettu Oona Airola sekä Konsta Laakso, joka on tehnyt aiemmin yhteistyötä Pölösen kanssa näyttämöllä. Elokuvan käsikirjoituksesta vastaavat Markku Pölönen ja Antti Heikkilä, ja käsikirjoituksen dramaturgina on työskennellyt Paula Vesala. Solar Filmsin elokuvan tuottavat Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle.

Oma maa on rakkauselokuva, joka sijoittuu seitsemän vuoden ajanjaksolle sodan päättymisestä vuonna 1945 olympiavuoteen 1952. Rakastavaiset Anni ja Veikko saavat osakseen ns. kylmän tilan, jolla maatilan perustaminen aloitetaan aivan alusta ruokkoamattomalta tontilta. Elokuva kertoo osaltaan tarinaa evakkojen, sotaveteraanien ja sotainvalidien asuttamisesta eri puolille Suomea.

Elokuvan avustajien koekuvaukset järjestetään perjantaina 5.7.2017 Joensuun tiedepuistossa. Haussa etsitään kyseiseen aikakauteen sopivia henkilöitä, joiden tanssi- ja leivontataidoista sekä kyvystä käsitellä eläimiä on erityistä hyötyä.

Avustajahaun ohjeet näet täältä:
https://www.facebook.com/eastfinlandfilmcommission/

www.solarfilms.com
https://www.facebook.com/SolarFilmsInc


Julkaisija: Mari Naumanen

« Takaisin